Startup-accelerator i turismen

Startup-accelerator i turismen

Har du en digital eller bæredygtig løsning, der skaber værdi for turister eller turismens virksomheder? Så grib chancen for at accelerere din vækst i 2024/25. Turisme er et milliardmarked, som dækker brancher som hospitality (hotel og restaurant), rejsebooking og transport, attraktioner og forlystelser oplevelser, møder, konferencer og events. Turismen udgør et stort og oplagt marked for danske iværksættere at teste og lancere nye produkter. Måske har du allerede en løsning i en anden branche, som har et vækstpotentiale i turismen.

Så søg accelerationsforløbet her.


Deling på LinkedIn

Få en individuel rådgiver

I acceleratorforløbet får du tilknyttet en rådgiver med ekspertise inden for forretningsudvikling. Er du på et tidligt stadie, kan din forretningsudvikler fx hjælpe dig med din beachhead-strategi. Hvis du er længere, kan det handle om go-to-market-strategi, product-market-fit eller skalering internationalt.

Få indsigt i markedet

Gennem Masterclasses får du aktuelle og relevante indsigter i turismen fx i forhold til B2B-salg.

Få udvidet dit netværk

Du får en bedre kontaktflade ind i det danske turismemarked. Og du får dybere indsigt og netværk ind i turismen. Det sker fx gennem community-events og gennem kontakt til virksomheder fra branchen, destinationsselskaber og andre turisme-startups.

Sådan ser accelerationsforløbet ud

Pre-accelerator bootcamp

Pre-accelerator bootcamp

På baggrund af en skriftlig ansøgning inviterer vi kvalificerede startups til en todages pre-accelerator 23. og 24. september 2024 i København.

5 måneders accelerationsforløb

5 måneders accelerationsforløb

Accelerationsforløbet er et individuelt forløb med udgangspunkt i dine behov og udfordringer. Det består i:

 • 3 individuelle rådgivningsmøder med fokus på forretningsudvikling og ny viden i forhold til at tage din startup til næste niveau.
 • Individuel sparring fra en rådgiver med ekspertise i forretningsudvikling, som bliver matchet til dine behov fra starten af og mulighed for at få tildelt yderligere konsulentbistand til konkrete behov.
 • Sparring med en tilknyttet turismeressource med specialiserede kompetencer og netværk og  inden for møde- og erhvervsturisme, storbyturisme eller kyst- og naturturisme.
 • Masterclasses fx med fokus på B2B-salg i turismen.
 • Mulighed for deltagelse i market access trips samt startup- og turismeevents som fx TechBBQ.
Afslutningsevent

Afslutningsevent

Som afslutning på forløbet bliver der afholdt et afslutningsevent for alle deltagende turismestartups.

“For GoBoat har samarbejdet været guld værd”. Eric Ziengs, GoBoat

Tilmeld dig senest 28. august 2024

For at blive tilbudt en plads på accelerationsforløbet skal din startup forholde sig til følgende:

Indsend din ansøgning

Iværksættere med løsninger til turister eller turismens virksomheder, der opfylder de formelle krav, kan søge ind til accelerationsforløbet. Du kan søge ind uden at have et CVR-nummer (læs mere under krav for deltagelse). På baggrund af din ansøgning udvælger vi deltagere til pre-acceleratoren. 

Din ansøgning skal være os i hænde senest 28. august 2024, kl. 23.59. 

Udvalgte ansøgere deltager i en bootcamp

Udvalgte ansøgere inviteres til at deltage i pre-acceleratoren, som er er en todages bootcamp.

På baggrund af pre-acceleratoren udvælges de ansøgere, der går videre til accelerationsforløbet fra september 2024 til januar 2025.

Krav for deltagelse 

Acceleratorforløbet er omfattet af EU’s regler om de minimis. Det betyder, at en virksomhed maksimalt kan modtage støtte på op til 300.000 EUR i en periode på de seneste tre regnskabsår, og du skal derfor udfyldes en de minimis erklæring ved deltagelse. Din deltagelse i projektet udgør statsstøtte estimeret til 70.000 kr.

Du skal medfinansieret med timer i projektet svarende til ca. 130 timer fra din virksomhed over forløbets 4 måneder, hvorfor det er et krav, at der løbende indsendes timeregistrering for timer brugt i projektet.

Enten påtænker du at etablere et CVR-nummer eller har en virksomhed, der er etableret inden for de seneste 3 år (gældende fra ansøgningsdeadline 28. august 2024). Dog kan virksomheder, som er op til fem år gamle, deltage, hvis virksomheden – på trods af vækstpotentiale – fortsat har lav omsætning (under 1 mio. kr. i seneste regnskabsår) eller få årsværk (under tre årsværk inkl. ejeren ved indtrædelse i projektet).

Potentialet i turismeindustrien

I 2019 omsatte turismen i Danmark for 139,1 mia. kr. og tegnede sig for 171.355 årsværk. I 2021 var der i alt 51,5 mio. overnatninger fordelt på hoteller, campingpladser, vandrerhjem og feriehuse. Turismen er derfor et ikke ubetydeligt marked, hvor der er potentiale for flere forretningsideer, der bidrager til innovation, digitalisering og en bæredygtig udvikling.

Hvem er du

Du skal have en ambition om at vækste og skalere din virksomhed og have lyst til lære og eksekvere for at nå dertil. Acceleratorforløbet er for iværksættere, der har fokus på at skabe bæredygtige og/eller digitale løsninger til turismen, der kan bidrage til effektiv drift eksempelvis digitalisering af administration og salg eller i forhold til forbedring af gæsteoplevelsen. Du skal i din ansøgning sandsynliggøre dit vækstpotentiale for de næste to år.

Sådan vurderes din ansøgning

Et vurderingspanel udvælger forretningsidéer til pre-acceleratoren. Forretningsidéen er den løsning/produkt/service eller teknologi, du udbyder til turismemarkedet. 

Din idé bliver vurderet ud fra:

 • Efterspørgsel og behov i markedet
 • Realiserbarhed & team
 • Forretningspotentiale & skalerbarhed
 • Innovation
 • Bæredygtighed
 • Samlet vurdering

Er din startup fra Region Sjælland, vil det tælle positivt i vægtningen af din ansøgning, da bevillingen til indsatsen har et særligt fokus på iværksættere lokaliseret i Region Sjælland.

Mød tidligere deltagere

 

Landfolk 

Hør Camilla Swartz fra Landfolk sætte ord på deres erfaringer med at være med i et udviklingsforløb i videoen

GoBoat 

Hør GoBoat sætte ord på deres erfaringer med at være med i et udviklingsforløb i videoen

Stayseat

StaySeat leverer hynder til cafestole med indbygget sædevarme. Det er energieffektiv opvarmning af udearealer gennem sædevarme, der gør varmelamper og gasbrændere overflødige, der globalt udleder mange tusinde tons CO2 om året. StaySeats hynder med sædevarme bruges af restauranter. Sædevarmen opvarmer gæsterne fremfor områder, og gæsten får derved varmen lokalt. 

Hør Stayseat sætte ord på deres erfaringer med at være med i et udviklingsforløb i videoen

Aguardio

Aguardio er en IOT-løsning, der måler og synliggør vandforbruget ved brusebade. Aguardio Leak Sensor i toilettet sladrer om løbende toiletter. Dansk Kyst- og Naturturisme, der er partner i projektet, har hjulpet Aguardio ind på sommerhusmarkedet.

Digital Guest

Digital Guest er hotellets digitale receptionist, gæsteservice og traditionelle hotelmappe i et – app’en Digital Guest. Med den kan gæsten booke bord, bestille teaterbilletter og se, hvad der sker i byen. Dansk Kyst- og Naturturisme har hjulpet Digital Guest ind på hotelmarkedet.

Har du spørgsmål, så ræk ud til:

Per Ciechanowicz Beck

Per Ciechanowicz Beck

Senior Manager – Copenhagen Travel Lab

+45 21947205

pbh@woco.dk

Heidi K. Dahl Larsen

Heidi K. Dahl Larsen

Sekretariatschef

+45 26 43 02 20

hda@kystognaturturisme.dk