Har du en forretningsidé til bæredygtig og digital turisme?

Har du en forretningsidé til bæredygtig og digital turisme?

Få styrket din kompetence og markedsindsigt i bæredygtig og digital turisme. Deltag i vores accelerationsforløb og få udviklet din forretningsidé gennem test, validering og feedback på markedspotentiale.


Deling på LinkedIn

Accelerationsforløb for iværksættere og startups

For dig der vil udvikle og vækste

Turismen er et betydeligt marked, hvor der er potentiale for flere forretningsideer. Få sparring til kvalitetssikring, input til vækst, og til at løfte din idé ind på turismemarkedet. Du får individuel rådgivning af specialister og konsulenter med branchekendskab og netværk inden for turisme.

4 måneders individuelt forløb

Accelerationsforløbet er et individuelt udviklingsforløb med udgangspunkt i dine behov og udfordringer. Forløbet tager dig gennem bootcamp med prototyping og markedstest, et individuelt udviklingsforløb med rådgivningsmøder, workshops – og events med andre startups, mulige partnere og potentielle kunder.

Har du en forretningsidé?

Acceleratorforløbet er for iværksættere, der vil skabe bæredygtig turisme eller udnytte nye digitale muligheder og teknologier. Din forretningsidé skal ikke nødvendigvis have turisten som bruger eller kunde. Løser din forretningsidé en udfordring for turismebranchen er accelerationsforløbet også for dig. Deltagere kan både være virksomheder og privatpersoner, der vil arbejde fuld tid med deres idé.

Sådan ser forløbet ud

Pre-accelerator bootcamp

Pre-accelerator bootcamp

Pre-acceleratoren er en todages bootcamp hvor ansøgere udvælges til det endelige accelerationsforløb på fire måneder. Her arbejder du med din forretningsmodel. Det er med fokus på en prototype/MVP-opbygning og en plan for test af din idé på turismemarkedet. Er din forretningsidé allerede på markedet kan din MVP have fokus på nye markeder, nye kundesegmenter eller andet, der skal testes. Til slut i bootcampen har du en aktivitetsplan, der danner grundlag for indholdet på dit accelerationsforløb.

Accelerationsforløbet

Accelerationsforløbet

Accelerationsforløbet er et individuelt udviklingsforløb med udgangspunkt i dine behov og udfordringer. Udviklingsforløbet består i:

 • Individuelle rådgivningsmøder med fokus på kompetence- og forretningsudvikling
 • Individuel sparring fra en konsulent, som bliver matchet til dine behov fra starten af og sparring med konsulenter med branchekendskab og netværk inden for turisme
 • Specialist workshops f.eks. med fokus på prissætning
 • Mulighed for deltagelse på events og konferencer bl.a. Tech BBQ og Digital Tech Summit.
Afslutningsevent

Afslutningsevent

Forløbet bliver afsluttet med en event. Her kan du møde forskellige turismeaktører, travel tech startups og partnere fra turismeindustrien. Og du har mulighed for at præsentere din forretningsidé for potentielle kunder og samarbejdspartnere.

Sådan ansøger du

For at blive tilbudt en plads på accelerationsforløbet skal din virksomhed gennem to step

Step 1: Indsend din ansøgning

Alle forretningsidéer til turismemarkedet kan søge ind og blive udvalgt til accelerationsforløbet. Du kan søge ind uden at have et CVR-nummer. På baggrund af din ansøgning udvælger vi deltagere til step 2.

Din ansøgning skal være os i hænde senest 20. november 2022, kl. 23.59.

 

Ansøgningsskema

Step 2: Udvalgte deltagere deltager i Pre-acceleratoren

Udvalgte deltagere inviteres til at deltage i Pre-acceleratoren, som er er en todages workshop i uge 2 eller 3 i 2023.

På baggrund af Pre-acceleratoren udvælges ansøgere til det endelige accelerationsforløb på fire måneder med start umiddelbart efter pre-acceleratoren.

Sådan vurderes din idé

Et vurderingspanel af eksperter samt konsulenter fra Dansk Kyst- og Naturturisme, MeetDenmark samt Copenhagen Travel Lab hos Wonderful Copenhagen udvælger forretningsideer til pre-accelerationsforløbet. Forretningsidéen er den løsning/produkt/service eller teknologi, du udbyder til turismemarkedet. 

Din idé bliver vurderet ud fra:

 • Efterspørgsel – Hvem er målgruppen, og hvad er deres behov for løsningen?
 • Modenhed – Er løsningen blot en tanke, eller er der allerede noget, som kan testes?
 • Eksekveringstid – Hvor lang tid vil det tage at få til markedet?
 • Merforretning – Bidrager løsningen til at andre virksomheder kan skabe forretning?
 • Skalerbarhed – Kan løsningen skaleres i Danmark og/eller internationalt?
 • Bæredygtighed og digitalisering – Bidrager den digitale løsning til at skabe bæredygtig forretning, og hvorledes udnyttes nye digitale muligheder?
 • Teamet – Er teamet det rette til at realisere løsningen?
 • Virksomheden – Er virksomheden rustet til at deltage i accelerationsforløbet?
 

Hvem er du?

Acceleratorforløbet er for iværksættere, der har fokus på at bidrage til at skabe grøn og bæredygtig turisme eller udnytter nye digitale muligheder og teknologier.

Definition på en iværksætter

 • Virksomheder med dansk CVR-nummer, der er registreret efter 1. juni 2016
  eller
 • Privatpersoner med en forretningsidé, der endnu ikke har registreret et CVR-nummer

Du skal have en ambition om at vækste og skalere din virksomhed, have lyst til lære og eksekvere for at nå dertil og arbejde på fuld tid med udvikling af din idé over fire måneder.

 

Mød tidligere deltagere

Tidligere har startups som AguardioDigital GuestGoBoat og Stayseat, været i forløb ved de nationale udviklingsselskaber inden for turismen.

 

GoBoat 

Hør GoBoat sætte ord på deres erfaringer med at være med i et udviklingsforløb i videoen

Stayseat

StaySeat leverer hynder til cafestole med indbygget sædevarme. Det er energieffektiv opvarmning af udearealer gennem sædevarme, der gør varmelamper og gasbrændere overflødige, der globalt udleder mange tusinde tons CO2 om året. StaySeats hynder med sædevarme bruges af restauranter. Sædevarmen opvarmer gæsterne fremfor områder, og gæsten får derved varmen lokalt. 

Hør Stayseat sætte ord på deres erfaringer med at være med i et udviklingsforløb i videoen

Aguardio

Aguardio er en IOT-løsning, der måler og synliggør vandforbruget ved brusebade. Aguardio Leak Sensor i toilettet sladrer om løbende toiletter. Dansk Kyst- og Naturturisme, der er partner i projektet, har hjulpet Aguardio ind på sommerhusmarkedet.

Digital Guest

Digital Guest er hotellets digitale receptionist, gæsteservice og traditionelle hotelmappe i et – app’en Digital Guest. Med den kan gæsten booke bord, bestille teaterbilletter og se, hvad der sker i byen. Dansk Kyst- og Naturturisme har hjulpet Digital Guest ind på hotelmarkedet.

Forløbet er medfinansieret af EU-REACT 

Acceleratorforløbet medfinansieres af EU-REACT, Socialfonden og er omfattet af EU’s regler om de minimis. Det betyder, at en virksomhed maksimalt kan modtage støtte på op til 200.000 EUR i en periode på de seneste tre regnskabsår, og der skal derfor udfyldes en de minimis erklæring ved deltagelse. Din deltagelse i projektet udgør statsstøtte estimeret til 95.000 kr.

Potentialet i turismeindustrien

I 2019 omsatte turismen i Danmark for 139,1 mia. kr. og tegnede sig for 171.355 årsværk. I 2021 var der i alt 51,5 mio. overnatninger fordelt på hoteller, campingpladser, vandrerhjem og feriehuse. Turismen er derfor et ikke ubetydeligt marked, hvor der er potentiale for flere forretningsideer, der bidrager til innovation, digitalisering og en bæredygtig udvikling.

Har du spørgsmål?

Så kontakt Alice eller Lene.

Alice Bank Danielsen

Alice Bank Danielsen

Innovationskonsulent

+45 26431411

abd@kystognaturturisme.dk

Lene Schackinger Juhl

Lene Schackinger Juhl

Senior Manager

+45 29816450

lsj@woco.dk