New ideas are calling

New ideas are calling

12. april 2023 afholdt Hub for Innovation in Tourism Up&Next23. Her kunne man opleve ukonventionelle indslag, blive inspirerede og få et indblik i innovation i turismen krydret med oplæg fra talere med hver sin vinkel på innovationskraften i turismen.


Up&Next 2023 

Er evnen til at transformere sin forretning, gribe mulighederne og turde udfordre de vante rammer svaret på, hvordan turismebranchen skaber en stærk fremtidsposition? Det spørgsmål blev sat vi under lup til Hub for Innovation Tourisms event 12 april 2023.

Her kunne deltagerne få et indblik i innovation og iværksætteri i turismen krydret med oplæg fra talere med hver sin vinkel på innovationskraften i turismen. 

Eventet repræsenterer både brancheindsigt og startups, der transformerer turismeindustrien med nye løsninger. 

Til eventet blev der sat spot på innovationskraften i turismen. Programmet var krydret med talere fra turismen og fra andre brancher, som turismen kan lade sig inspirere af. Eventet var for etablerede spillere i turismen, destinationsselskaber, turismestartups og startups i øvrigt samt alle i økosystemet omkring turismestartups eller dem, der er nysgerrige på innovation i turismen.

Program

11:30 – 12:30 Ankomst og frokost

12:30 – 12:45 Scenen sættes af dagens vært og
Digital Innovationsmentor Christian Villum

12:45 – 13:30 Administrerende Direktør for IT-branchen
Natasha Friis Saxberg

Natasha Friis Saxberg vil med sit store overblik og perspektiv i IT-branchen understrege nødvendigheden af at forandre sig, behovet for at bruge ny teknologi og give bud på, hvilke store teknologiske forandringer hun ser komme. Disse indsigter er ikke relevante for IT-branchen, men for alle brancher som står midt i en digitalisering med dertil hørende udfordringer og muligheder.


13:30 – 13:45 Speciel event: Battle mellem Per Vers og ChatGPT

Kan den AI-baserede chat bot ChatGPT freestyle rappe? Ja, det kan den. Men kan den rappe lige så godt som et menneske?

Det tester vi live på scenen, når vi sætter ingen mindre end Per Vers, dansk ord ekvilibrist og Danmarksmester i freestyle rap, til at battle mod den AI som alle taler om, ChatGPT.


13:45 – 14:00 Kaffepause

14:00 – 16:00 Paneldebatter: Hvad er innovationskraften i turismen?

I paneldebatterne sætter vi luppen på dels, hvor turismebranchen kan finde skarp inspiration fra ledende aktører, der har tænkt nyt i andre tilstødende brancher og dels møde startups, som bevæger sig på forkanten af udviklingen. I begge paneler vil alle speakers holde et superkort oplæg om, hvordan de præcist har tænkt nyt, og efterfølgende diskuterer vi perspektiverne i dette for at afkode metoder, som publikum kan tage med hjem.


16:00 – 17:30 Netværk og øl

Paneldebatter: Hvad er innovationskraften i turismen?

Kan man inspireres af andre brancher?
kl. 14-15

  • Kunstner Ditte Ejlerskov
  • Teknologiekspert Matias Seidler
  • Administrerende Direktør Aarhus Teater Allan Aagaard
  • Co-founder og CEO Sandra Weinert Guldsmeden Hotel

Hvem innoverer i turismen?
kl. 15-16

  • Lasse Kjær Co-founder & CEO af Holdbar
  • Nanna Ulsøe stifter & CEO af Roccai
  • Mads Plet-Hansen Co-founder & CEO af Crowdbook
  • Rasmus Friis Sørensen Innovationschef hos Dansk Kyst- og Naturturisme

 

Tid og sted

12. april kl. 11.30


Centralværkstedet
Værkmestergade 9
8000 Aarhus C

Christian Villum

Christian Villum er teknologiekspert, open source fortaler og elektronisk musikiværksætter. Drevet af en stærk interesse i at udforske de nyeste grænser for anvendelsen af digital teknologi, tager hans arbejde to retninger: På den ene hånd at udforske af nye teknologiske strømninger og deres påvirkning af samfundet, og på den anden hånd at skubbe grænserne for digital kunst og kultur, specielt inden for den elektroniske musik. Han er hyppig skribent, foredragsholder og debatmoderator, og driver virksomhederne Spraengfarlig!, Perfectly Deep, Ctrl+Alt+Delete Books & Uhrlaut Records.

Natasha Friis Saxberg

Natasha Friis Saxberg er administrerende direktør i IT-Branchen, som repræsenterer godt 800 it- og teleselskaber. Hun har arbejdet med innovation og teknologi i mere end 25 år, i store organisationer, herunder DSB, GE Capital, været associeret partner ved Copenhagen Institute for Futures Studies og serieiværksætter bag flere globale tech-startups. Natasha er forfatter til flere bøger om teknologi, herunder “Homo Digitalis”. Hun har boet i New York, hvor hun har hjulpet ICT virksomheder ind på det amerikanske marked. Siden 2015 har hun arbejdet med corporate venture hos bl.a. Atea og Mærsk. Hun er medlem af SIRI-kommissionen, sidder i flere bestyrelser bl.a. som næstformand for Fonden for Socialt Ansvar, Innovationsfonden Danmarks Innobooster og som næstformand i Danish Quantum Community. Natasha er fire gange blevet kåret som en af de mest indflydelsesrige kvinder inden for teknologi i Europa og en af de 100 mest indflydelsesrige kvinder i Danmark i 2018. Hun er vinder af Women in Tech Award (2020).

Nanna Ulsøe

Nanna Ulsøe er Founder af Roccai & Canvas Planner. Hun er serie-entreprenør, og at skabe forretning er en del af hendes DNA. Nanna Ulsøe har hands-on erfaring med SaaS/XaaS forretningsmodeller og brænder for at skabe ting, der gør en forskel. Hun er drevet af talentfulde mennesker, vækst og at skabe forandring. Nanna Ulsøe nyder som co-founder at skabe en ambitiøs og sund startup kultur, som er én af hendes styrker, som hun igennem mange år også har kombineret med hendes erfaring med produktivitet til at hjælpe virksomheder med at arbejde smartere online. Nanna Ulsøes mål er at blive ved med at arbejde med sin passion og bruge nye teknologiske og digitale muligheder som brændsel.

Kunstner Ditte Ejlerskov

Ditte Ejlerskov er en dansk billedkunstner, der arbejder i forskellige medier, men for tiden primært med maleri og digital kunst. Hendes tidligere arbejder hentede inspiration fra mainstream-kultur og politiske spørgsmål, mens hendes seneste malerier fokuserer på de mere formelle aspekter af hendes praksis. Dette ses i hendes serie af store håndmalede farvegradienter, der fungerer som en form for farveterapi. Udover disse værker arbejder Ejlerskov også med NFT’er og virtuelle skulpturer, som udforsker nye måder at tænke ejerskab på. Her er udtrykket figurativt og tager udgangspunkt i klassisk skulptur. For nogle år siden lancerede hun en “global offentlig skulptur”, som hun vil præsentere på Up&Next eventet. Ved at give adgang til de digitale filer får AR-skulpturen sit eget liv i vores fælles digitale rum, når folk deler, bruger, fortolker og printer skulpturen. Dette format kan forstyrre den traditionelle forståelse af ejerskab. Og selvom det kan virke teknisk, er skulpturen skabt for at dele en specifik vigtig viden, som Ejlerskov lærte sig før fødslen af sit andet barn. Skulpturen taler om kampen mellem Oxytocin og Adrenalin i vores blod og er en genfortolkning af den klassiske skulptur The Wrestlers.

Lasse Kjær Co-founder og CEO af Holdbar

Lasse Kjær har arbejdet med teknologi og digitale løsninger inden for oplevelsesindustrien og turismen de seneste +10 år, siden han i 2012 stiftede Truestory, som i dag er en ledende, Skandinavisk oplevelsesplatform med omkring 1000 oplevelser live på tværs af Skandinavien.

I dag er han stifter og direktør hos Holdbar, som er et dansk, ambitiøs startup med en mission om at bygge det ultimative digitale system til oplevelsesaktører i Danmark og resten af verden.

Mads Plet-Hansen Co-founder & CEO fra Crowdbook.

Mads Plet-Hansen har lavet IT-systemer til hotelbranchen siden 2015 primært for Sonnerupgaard Gods. Han er Cand.merc. i Innovationsledelse fra CBS. Han har spillet meget rugby og været aktiv i bestyrelsen i CBS Sport Rugby.

Han lavede IT for Sonnerupgaard Gods i 2015-2021, og opdagede noget automatisk rapportering, han havde sat op, hvor mange tilbud, som blev sendt, og hvor lang tid det faktisk tog per tilbud. Samtidigt med det, syntes han, at det at skrive mails og ringe var noget, som hørte fortiden til. Han ville selv klart foretrække bare at booke online – og tanken var, at det var han ikke den eneste, særligt i det yngre segment, som også foretrak.

Så i slut 2020 byggede han og partneren prototypen, og i start 2021 gik de til markedet og testede – og tilbagemeldingen var meget positiv fra konferencestederne. Så de gik i gang med at bygge “sådan rigtigt”, og i april 2021 blev Crowdbook stiftet.

Allan Aagaard Administrerende Direktør Aarhus Teater

Allan Aagaard er uddannet Advokat, og har tilbragt de fleste år af sin karriere i den finansielle sektor med større direktørposter i Realkredit Danmark og Danske Bank.  Kultur har altid været en del af dagligdagen såvel professionelt som privat, og da han i 2017 fik muligheden for at blive Adm. Direktør på Aarhus Teater var der ingen tvivl i sindet. Allan har deltaget i mange kulturprojekter og spillede blandt andet en aktiv rolle i forbindelse med at Aarhus blev Europæisk Kulturhovedstad i 2017. Allan sidder i bestyrelsen for flere fonde, som blandt andet støtter kulturen.

Matias Seidler

Matias Seidler er partner i Khora og fortaler for XR. Han styrer projekter og Khoras europæiske team. Khora er et visionært og prisvindende XR produktionsstudie i København. Hos Khora udforsker de den potentielle værdi af VR og AR gennem meningsfulde samarbejder og partnerskaber. Khora arbejder indenfor flere industrier med en dyb forståelse for de forskellige teknologier og af, hvordan og hvorfor virksomheder og institutioner skal arbejde med disse nye medier. Matias Seidler forbinder institutioner med relevante, indsamlede ressourcer for at udfolde potentialer for særlig kultur, kunst og videnskab. Det sker gennem europæiske partnerskaber særligt inden for den kreative og kulturelle sektor. Matias Seidler har en Master i Philosophy & Science Studies. Han har tidligere lavet podcast og er livslang science fiction-entusiast.

Per Vers

Per Vers er et af de største navne inden for dansk rap – fuldtids- professionel siden årtusindskiftet med snart 2500 optrædener under bæltet. Modtager af Danmarks fineste sprogpris, Modersmål-Prisen. Ofte improviserende, altid imponerende – og med samme intensitet om det er på Orange Scene foran 60.000 mennesker, den fulde pakke med sit syv-mands orkester, eller mere intimt på en folkeskole eller gymnasie kun bevæbnet med sin fortælleglæde. Oplev Per Vers forklare, forføre og forbløffe. En jordnær og ordrig oplevelse, med både power og pauser. Der er refleksioner, der er røverhistorier og der er ikke mindst rytmiske rim – både fra bagkataloget og skabt i nuet.

Sandra Weinert

Sandra Weiner er Co-founder og CEO for Guldsmeden Hoteller – hotellerne har fokus på bæredygtighed og har lokationer i København, Berlin, Olso, Reykjavik, Cote d’Azur og på Bali.  
Sandra Weinert arbejdede først som grafisk designer for LEGO i en årrække, inden hun realiserede sin drøm om at åbne et hotel med sin mand, arkitekt Marc Weinert. De åbnede første hotel i 1999. Sandra og Marc Weinert har tre børn, Axel, Barbette og Manon, der alle har et hotel opkaldt efter dem i København.
Bæredygtighed kombineret med unikt design og varmt og ægte værtskab har været kernen i hotellerne fra begyndelsen, ligesom det altid har været kernen i Weinert familiens live.